Webinar: Comunicarea medic-pacient. Protocoale de comunicare a veștilor rele

Webinar: Comunicarea medic-pacient. Protocoale de comunicare a veștilor rele
21 Martie, 2023 11:00 - 14:00
Desfășurare

Online

Course Feature
Detalii

În cadrul MEDI-COM Forum, Ediția 2023 se va desfășura cursul Comunicarea medic-pacient. Protocoale de comunicare a veștilor rele (24 martie, 11-14, online streaming). Conținutul cursului este în acord cu practica internațională de comunicare medicală, fiind sub egida International Association for Communication in Healthcare.

Structura cursului:

11:00-12:00: Provocări în comunicarea medic-pacient. Cazul afecțiunilor oncologice

(această parte a cursului va fi susținută de un medic și va detalia tipurile de afecțiuni oncologice cele mai frecvente, informațiile medicale care trebuie communicate pacienților/aparținătorilor; care sunt cele mai frecvente blocaje de comunicare; tipuri de informații pe care pacienții nu le înțeleg etc.)

12:00-14:00: Protocoale de comunicare a veștilor rele

(se vor prezenta câteva protocoale de comunicare a veștilor rele și de gestionare a relației cu pacienții și aparținătorii; prezentarea va fi însoțită și de o aplicație pentru ca medicii participanți la curs să testeze protocolul)

Grup țintă pentru curs: medici (oncologie; hemato-onco; medicină de familie; alte specialități).

Înscrierea la curs se face în mod implicit odată cu înregistrarea participării la MEDI-COM Forum ( 18 credite EMC ).

TRAINERI
  • Sandra Winterburn

    (Profesor “Consultations Skills”)

    Profesor “Consultations Skills”, University of East Anglia/Norwich Medical School/Faculty of Medicine and Health Sciences, membră UK Council of Clinical Communication, co-chair EACH- Teaching Division

  • Ioana Silistraru

    (Expert în comunicare publică)

    Expert în comunicare publică, doctor în Sociologie/Medicină narativă, asist. univ.dr. la Departamentul de Jurnalism, Relații Publice, Sociologie și Psihologie (ULBS).