Ziua 3

Descriere Eveniment

Descriere eveniment

Desfășurare eveniment

10:00 - 12:00: Sala de conferințe UMF Iași/Online streaming

Sesiune de dezbatere: Comunicarea temei digitalizării și a inovațiilor medicale
Tematica abordată:
Dezbaterea aduce în atenție, pe de-o parte, necesitatea digitalizării sistemelor de sănătate și a implementării soluțiilor inovative și, pe de altă parte, reticența sistemului de sănătate în adoptarea lor. Nevoia de a aborda strategii de comunicare care să faciliteze înțelegerea beneficiilor și consolidarea colaborării dintre unitățile medicale și ecosistemul de inovare medicală vor fi subiectele aflate în centru acestei dezbateri.
Public țintă:
Reprezentanți ai start-up-urilor medicale; stakeholderi selectați pe baza unui formular și a promovării online a evenimentului; membri ai Clusterului Imago MOL; reprezentanți ai spitalelor.

12:00 - 16:00: online streaming

Webinar: Comunicarea medic-pacient. Metode de structurare a informațiilor și de exprimare a compasiunii
Tematica abordată:
Informațiile prezentate în cadrul webinarului se concentrează pe antrenarea abilităților de comunicare ale medicilor pentru o mai bună structurare a informațiilor și recomadărilor medicale cu scopul eficientizării timpului. De asemenea, cursul abordează subiectul exprimării compasiunii în cadrul relației medic-pacient.
Public țintă:
Medici specialiști/medici rezidenți

16:00 - 18:30: Pleiada Boutique Hotel/online streaming

Simpozion/Închiderea Forumului: Abordarea strategică a comunicării pentru politici publice de sănătate sustenabile Tematica abordată:
Simpozionul aduce în atenție perspectivele de dezvoltare a domeniului comunicării medicale în România (reglementări actuale, oportunități de formare etc.). Discuția va urmări corelația dintre abordarea strategică a comunicării medicale, sustenabilitatea politicilor de sănătate și calitatea serviciilor de sănătate.
Public țintă:
Participanții înscriși la MEDI-COM Forum

INVITAȚI